Rikke Andreassen
Til forsiden
Rådgivning
Foredrag
Publikationer
CV

Foredrag

Minoriteter og integrationInterkulturelle kompetencer - Ligestilling 

Ligestilling

1) Tag taletiden tilbage
Piger og drenge, kvinder og mænd, taler ikke lige meget. Drenge og mænd dominerer og fylder mere i talerummet. Men sådan behøver det ikke at være. Jeg giver en indføring i, hvad kommunikation er, og hvordan kommunikation fungerer. Og så leverer jeg en række strategier til, hvordan man kan blive bedre til at fylde i talerummet og til at slå igennem med det, man siger. Jeg viser, hvordan man enten kan ’hjælpe’ andre til at tale eller ’hæmme' deres tale gennem helt almindelige spørgsmål og svar. Man kan sagtens lære at fylde mere, og få sit budskab til at slå igennem.

2) Kvinde - lær at forhandle løn
Der er ikke ligeløn i Danmark. Kvinder tjener 20% mindre end mænd for det samme arbejde. Jo bedre uddannede kvinder er, desto mere ulige er deres løn i forhold til deres mandlige kollegaer. Jeg forklarer, hvordan lønnen på arbejdsmarkedet hænger sammen med kønsforhold generelt i samfundet, og giver eksempler på, hvordan den enkelte kan blive bedre til at forhandle sin løn.

3) Kvinde - lær at slå igennem til jobsamtaler
Undersøgelser viser, at kvinder og mænd mødes med forskellige forventninger, når de er til jobsamtaler. Jobsamtalen er ikke en neutral platform. Det er en kampplads, hvor det handler om at sælge sig selv. Men mænd og kvinder har ikke samme forudsætninger for at slå igennem til jobsamtaler. Jeg fortæller hvilke forskellige forventninger, der er til kønnene på arbejdsmarkedet, og viser, hvordan den enkelte kan blive bedre til at slå igennem til jobsamtalen.

 
 
Q & A - Blågårdsgade 11 B - 2200 København N - tlf. 26 71 70 75